Crematie huisdieren

Huisdieren- en paardencrematorium Rotterdam biedt verschillende opties om een crematie te kiezen die niet alleen bij u en uw huisdier past, maar ook bij het budget dat u in gedachten hebt. Naast de mogelijkheid van maatwerk bieden wij de volgende basispakketten:

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier apart gecremeerd. De crematie vindt in principe plaats binnen 2 werkdagen. Inbegrepen in de prijs van de individuele crematie is een luxe strooikoker of sierblik, waarin u de as van uw huisdier ontvangt, en een officieel crematiecertificaat. Na afloop van de crematie ontvangt u per post een persoonlijk bericht met de datum en het tijdstip van de crematie. Na 2 werkdagen kunt u de as op het crematorium ophalen, of op een later tijdstip kosteloos door ons laten bezorgen bij uw dierenarts. Op het crematorium kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment urnen en aandenkens.  Wilt u geen as terugontvangen, dan verstrooien wij de as over één van onze strooivelden.

Bij een individuele crematie is mogelijk de aanvang van de crematie op het crematorium bij te wonen. Het tijdstip van de crematie wordt dan in onderling overleg bepaald. Afspraken voor het bijwonen van een crematie moeten minimaal één dag van te voren worden gemaakt. Wij reserveren dan ook de crematieruimte voor u. Aan het bijwonen van de crematie zijn extra kosten verbonden.

Collectievecrematie

Wanneer u kiest voor een collectieve crematie dan wordt uw huisdier gecremeerd in een groep van maximaal 6 dieren van dezelfde soort, gelijktijdig naast elkaar in de oven. De crematie vindt plaats binnen 3 werkdagen na aankomst van uw huisdier op het crematorium. Na de crematie ontvangt u per post een persoonlijk bericht met de datum en het tijdstip van de crematie. Bij een collectieve crematie wordt de as uitgestrooid over één van onze strooivelden. U kunt geen as terugontvangen.

Voor welke optie u ook kiest: bij Huisdieren- en paardencrematorium Rotterdam worden alle overleden dieren met evenveel respect behandeld!

Anonieme crematie

Bij een anonieme crematie wordt uw huisdier gecremeerd met 15 of meer andere dieren. Totdat het aantal van 15 is bereikt wordt uw huisdier bewaard in de koeling op het crematorium. Bij een anonieme crematie kan het maximaal 7 werkdagen duren voordat uw huisdier wordt gecremeerd en het is niet mogelijk om de asresten terug te ontvangen.

Voor de duidelijkheid, anonieme crematie is GEEN destructie, het is een echte crematie in ons crematorium en een waardig alternatief wanneer u niet wilt dat uw overleden huisdier wordt verwerkt op een destructiebedrijf. Bij Majesta worden alle overleden dieren met evenveel respect behandeld, onafhankelijk van de wijze van cremeren.