Crematie huisdieren

Dierencrematorium Rotterdam biedt verschillende opties om een crematie te kiezen die niet alleen bij u en uw huisdier past, maar ook bij het budget dat u in gedachten hebt. Naast de mogelijkheid van maatwerk bieden wij de volgende basispakketten:

Individuele crematie

 

Collectieve crematie

Indien u kiest voor een collectieve crematie dan wordt uw huisdier gecremeerd in een groep van maximaal 6 andere dieren, gelijktijdig naast elkaar in de oven. De crematie vindt plaats binnen 5 werkdagen na aankomst van uw huisdier op het crematorium.

Na afloop van de crematie ontvangt u per post een persoonlijk bericht met de datum en het tijdstip van de crematie.
Bij een collectieve crematie wordt de as uitgestrooid over één van onze strooivelden. U kunt geen as terug ontvangen.

 

Premium crematie

Bij een premium crematie wordt uw huisdier exclusief, zonder andere dieren, gecremeerd.
De crematie vindt in principe plaats binnen 5 werkdagen na aankomst van uw huisdier op het crematorium, tenzij u dit eerder of later wenst.

Inbegrepen in de prijs van de premium crematie is  een officieel crematiecertificaat. Wanneer na enkele dagen de as gereed staat, kunt u de as op afspraak komen ophalen of door ons kosteloos laten bezorgen bij uw dierenarts. Uiteraard hebben wij ook een uitgebreid assortiment urnen en as-sieraden waar u uit kunt kiezen. Wilt u geen as terugontvangen, dan verstrooien wij de as over één van onze strooivelden.

 

Anonieme crematie

De anonieme crematie is een eenvoudige crematie, een waardig alternatief voor destructie.
Het huisdier wordt gezamenlijk in een grote groep huisdieren gecremeerd. De crematie as wordt niet bewaard of uitgestrooid.
Een pootafdruk is bij dit type crematie niet mogelijk.

Het kan tot maximaal 7 dagen duren voordat uw huisdier wordt gecremeerd, tot die tijd wordt uw huisdier bewaard in de koeling op het crematorium.

Voor de duidelijkheid: een anonieme crematie is GEEN destructie, het is een echte crematie in het crematorium en een waardig alternatief wanneer u niet wilt dat uw overleden huisdier wordt verwerkt op een destructiebedrijf.

Bij Dierenuitvaartzorg Nederland worden alle overleden dieren met respect behandeld, onafhankelijk van de wijze van cremeren.